Mikrobiologiniai tyrimai

Apsinuodijimą maistu dažniausiai sukelia į organizmą su maistu patekę mikroorganizmai arba jų toksinai. Kiekvienas maisto produktų gamintojas privalo užtikrinti savo produkcijos kokybę ir saugą.

Maisto produktus reglamentuojantys teisės aktai, taikomi visoje maisto grandinėje, skirti tam, kad rizikos veiksniai, įskaitant mikrobiologinius pavojus, būtų kuo mažesni, todėl mikrobiologinė analizė yra neatsiejama maisto saugos valdymo dalis ir apima mikrobiologinius tyrimus, kuriais siekiama stebėti esamą padėtį, analizuoti tendencijas ir nustatyti galimas grėsmes.

 

Savo klientams siūlome toliau išvardytus mikrobiologinius tyrimus.

  • Mikroorganizmų skaičiavimas
  • Salmonelių (Salmonella spp.) aptikimas
  • Salmonelių (Salmonella spp.) aptikimas naudojant BAX sistemas (rezultatas po 24 val.)
  • Monocitogeninės listerijos (Listeria monocytogenes)
  • Listerijos (Listeria spp.)
  • Enterobakterijos (Enterobacteriaceae)
  • ß-gliukuronidazei teigiama Escherichia coli
  • Koliforminės bakterijos
  • Koagulazei teigiami stafilokokai
  • Mielės ir pelėsiai
  • Vaškinė bacila (Bacillus cereus)
  • Sulfitą redukuojančios klostridijos
  • Lūžinės klostridijos (Clostridium perfringens)
  • Mezofilinės pieno rūgšties bakterijos
  • Enterokokai (Enterococcus)
  • Kampilobakterijos (Campylobacter spp.)
  • Anaerobinių mezofilinių mikroorganizmų kolonijų apskaičiavimas
  • Anaerobinių mezofilinių bakterijų sporų kolonijų apskaičiavimas
  • Aerobinių mezofilinių bakterijų sporų kolonijų apskaičiavimas